НачалоНовиниHuawei смята да щурмува пазара на смартфони и да достави 60 млн. през 2012 г.

Huawei смята да щурмува пазара на смартфони и да достави 60 млн. през 2012 г.

2674
Написана от  nixanbal 29 март 2012
Huawei смята да щурмува пазара на смартфони и да достави 60 млн. през 2012 г.

„В бъдеще в индустрията на мобилните телефони ще могат да оцелеят едва 3-4 играча. Ние се надяваме да сме едни от тях.“ Думите са на председателя на Huawei, Ричард Ю, който заяви амбициите на компанията да се набърка по-сериозно в смартфон пазара. През 2012 г. китайският производител очаква да достави над 60 милиона смартфона, което е три пъти повече от постигнатите 20 млн. за миналите 12 месеца.

Как се прогнозира подобен скок от компания, която не е популярна сред потребителите толкова със смартфоните, колкото с мрежовото си оборудване? Според представителя на Huawei ключов пазар за тях ще бъде именно родният Китай, където преходът от обикновени телефони към смартфони в момента се случва.

Huawei обаче няма да се цели в ниския клас и това ни показаха ясно още на Конгреса в Барселона, където компанията представи цяло портфолио с хай-енд устройства. Повечето, признавам си, впечатлиха и мен и с удоволствие бих ползвал например четириядрения им Ascend D quad или ултратънкия Ascend P1 S.

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer