НачалоНовиниHuawei ще забави четириядрения си смартфон заради технически проблеми

Huawei ще забави четириядрения си смартфон заради технически проблеми

2377
Написана от  nixanbal 26 юни 2012
Huawei ще забави четириядрения си смартфон заради технически проблеми

Още в деня преди старта на MWC 2012 в Барселона Huawei избърза и представи пред света Ascend D quad - най-бързият четириядрен смартфон в света, както бе определен той от производителя. Днес интересното устройство все още не е на пазара, а конкурентите с мощни процесори HTC One X, Samsung Galaxy S III и LG Optimus 4X HD вече се продават. Оказва се, че Huawei има проблеми с производството на чипсета K3V2 и продукцията на Ascend D quad няма да започне преди август.

Информацията идва от представител на компанията, който пояснява, че Huawei изпитва технически затруднения с производството на чипсета K3V2, който китайците създадоха, за да конкурират популярните платформи на NVIDIA, Qualcomm и Samsung.

Посочва се, че екипът за проучвания на разработки действа усилено, за да отстрани проблемите и Huawei Ascend D quad да влезе в продукция през август.

Освен четириядрен процесор с тактова честота на всяко от ядрата 1.5 GHz, смартфонът предлага 4.5" HD дисплей, 8 МР камера с Full HD видеозапис, 1 GB RAM, 8 GB вградена памет, microSD слот, Wi-Fi, HSPA и Android 4.0.

Дали това сериозно забавяне ще се отрази негативно в дългосрочен план на стратегията на Huawei да завладее по-добри позиции в горния клас смартфони в Европа - със сигурност. Ще видим как китайците ще компенсират тази засечка в плана.

Oppo Reno11 F излиза в България с първото събитие на марката у нас

На първото си събитие в България Oppo представи за нашия пазар новия си модел Reno 11F. Устройството е позиционирано в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer