НачалоНовиниHuawei ще продължи да прави смартфони с Windows Phone

Huawei ще продължи да прави смартфони с Windows Phone

2454
Написана от  nixanbal 13 септември 2013
Huawei ще продължи да прави смартфони с Windows Phone

Китайците от Huawei не се притесняват от сделката между Nokia и Microsoft и обявиха, че ще продължат да произвежадт смартфони с операционната система Windows Phone. Huawei е една от шепа компании, поддържащи платформата на Microsoft и въпреки че тя не е фокус в портфолиото им, изглежда не възнамеряват да се отказват от тези устройства. 

Новината споделя пред The Wall Street Journal Ричард Рен, отговорен за подразделението за потребителска електроника на Huawei в Европа. Според него Huawei остава стратегически партньор на Microsoft и продължава да работи по нови смартфони с Windows Phone. 

Припомням ви, че в първите дни на септември Microsoft обяви, че придобива бизнеса с телефони на Nokia срещу 5.44 милиарда евро. Освен че разочарова много от феновете на финландската компания, този ход внесе смут в редиците на и бездруго малкото хардуерни партньори на екосистемата Windows Phone. Не беше ясно дали Microsoft няма да остане единственият производител на смартфоните със собствената си операционна система, но решението на Huawei сега вдъхва надежда за бъдещето на третата екосистема. 

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer