НачалоВидео ревюHuawei FreeBuds Pro 3 vs. FreeBuds 5i vs. FreeClip - кои слушалки за кого са

Huawei FreeBuds Pro 3 vs. FreeBuds 5i vs. FreeClip - кои слушалки за кого са

1098
Написана от  nixanbal

В последните години Huawei започва все по-сериозно да залага на продуктови категории извън смартфоните, като вече има стабилни позиции при смарт часовниците и при слушалките. Тъкмо за последното ще си говорим в това видео, в което ще погледнем към три от най-актуалните модели слушалки на компанията, разликите между тях и кои за какъв тип потребители са създадени. Разбира се, тук са и съвсем скоро обявените Huawei FreeClip, които се отличават от всички останали модели на марката досега.

Между другото, имайте предвид, че и трите модела в това видео могат да се свързват както със смартфони Huawei, така и с всякакви модели с Android и също с iPhone. И в трите случая получавате достъп до приложението Huawei AI Life, което дава някои допълнителни настройки и персонализация, отколкото ако директно ги свържете с телефона чрез Bluetooth.

Huawei FreeBuds 5i

Huawei FreeBuds 5i

Започвам с най-достъпния модел FreeBuds 5i, който е насочен към хората, търсещи оптимално добър пакет екстри на възможно най-ниска цена. За около 129 лв. FreeBuds 5i идват с активна изолация на околния шум, което е рядка екстра в този клас. Имат и доста добро пасивно шумопотискане благодарение на силиконовите си накрайници. В комплекта им влизат тапи в три размера, така че да изберете най-подходящите за себе си. А това е важно, защото точният размер прави слушалките по-стабилни в ухото и се отразява неимоверно на качеството на звука.

Акцентът при FreeBuds 5i за мен е, че въпреки по-ниската си цена имат ANC, която намалява околните шумове, при това в няколко степени и нещо повече - има опция за автоматично превключване между тях. Батерията им стига за цели 6 часа с включена ANC или до 7.5 часа без нея, а заедно с презарежданията от кутийката времето се увеличава до 18.5 или 28 часа съответно. Това прави FreeBuds 5i слушалките в това видео, които издържат най-много с включена активна шумоизолация.

Huawei FreeClip

Huawei FreeClip

Продължавам с най-новите слушалки на Huawei - FreeClip. Те нямат ANC и са със съвсем различна концепция от досегашните модели на компанията, като идеята им е да съчетаят слушането на музика с осведомеността за околната среда.

Тук интересното започва още с дизайна и начина на поставяне върху ухото. FreeClip изглеждат като пиърсинг и се защипват за ухото, като говорителят им ляга в ушната мида и насочва звука към ушния канал. Така никаква част не запушва ухото и позволява да слушате музика, докато чувате какво се случва наоколо. Можете дори да проведете разговор с човека до себе си, без да спирате Spotify. Това е ключовото при тези слушалки и ако работното ви място или ежедневието ви по някакъв начин не позволява да се изключвате напълно - FreeClip са тъкмо за вас. Освен това слушалките ще се харесат от хората, които имат нетърпимост към попадащите в ушния канал тапи.

Слушалките FreeClip имат и най-дълъг живот на батерията - 8 часа за самите слушалки или общо до 36 часа с презарежданията от кутийката.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3

Така стигам до следващия модел в актуалното портфолио слушалки на Huawei - FreeBuds Pro 3. Това е своеобразният флагман в каталога на компанията или слушалките, които ще ви предложат най-богат пакет екстри и най-добро качество на звука.

FreeBuds Pro 3 имат отлично звучене при слушане на всякакви стилове музика, като разчитат на двоен драйвър с 11 мм динамичен драйвър и планарен драйвър с диафрагма.

Те идват и с най-новите технологии за по-интелигентна активна изолация на околния шум, по-ясни разговори и чист звук. Те използват Intelligent ANC версия 3.0, която може да следи за средата ви в реално време и постоянно да прецизира шумоизолацията спрямо нея, а не само между три фиксирани настройки. Освен това прихващат и отделят гласа при разговор по-точно и намаляват ефекта от шума на вятъра.

Тези слушалки поддържат и безжично зареждане, което за много хора, включително за мен, е важна екстра. Заради всички функции и технологии обаче животът на батерията тук е малко по-кратък от този на другите два модела - 4.5 часа с ANC или 6.6 часа без нея и съответно 22 или 31 часа с презарежданията от кутийката.

И така, под чертата - кой модел да изберете?

Huawei слушалки

Надявам се, че с това видео съм успял да ви ориентирам в портфолиото на Huawei и съм ви помогнал в избора, но все пак - ето как стоят нещата накратко. Ако търсите най-добре звучащият модел на Huawei и искате пълния пакет екстри - най-добра шумоизолация, безжично зареждане, качествени разговори - вашият избор е FreeBuds Pro 3. Ако ANC е важна за вас, но бюджетът ви е ограничен до около 100-150 лв. - добър вариант са FreeBuds 5i. И накрая - ако искате нещо различно като дизайн и търсите слушалки, които не запушват ухото ви, а ви оставят в течение със случващото се наоколо - FreeClip са точният модел.

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer