НачалоНовиниHuawei и Ericsson подписаха споразумение за споделяне на патентите си

Huawei и Ericsson подписаха споразумение за споделяне на патентите си

341
Написана от  nixanbal 28 август 2023
Huawei и Ericsson подписаха споразумение за споделяне на патентите си

Huawei и Ericsson са подписали дългосрочно глобално споразумение за кръстосано лицензиране на патенти, което обхваща патенти от съществено значение за широк спектър от стандарти, включително за 3G, 4G и 5G клетъчни технологии. Двете компании и досега имаха такова споразумение, но за първи път то е дългосрочно.

Споразумението обхваща съответните продажби на мрежова инфраструктура и потребителски устройства на компаниите, като предоставя на двете организации глобален достъп до патентованите стандартизирани технологии на другата страна.

През 2022 г. Huawei оглави класацията на кандидатите на Европейското патентно ведомство по брой подадени заявки за патенти - с цели 4 505 броя. Ericsson от своя страна обявиха, че имат над 60 000 патента, а от лицензирането им очакват за 2023 г. да достигнат около SEK 11 милиарда приходи. 

Чрез подписване на споразумението Huawei и Ericsson едновременно дават и получават достъп до ключови технологии. Това партньорство е резултат от интензивни дискусии, които гарантират, че интересите както на притежателите на патенти, така и на изпълнителите, се обслужват справедливо, коментира Алън Фан, ръководител на отдела за интелектуална собственост на Huawei.

XMAGE трип до Милано: Фоторазходка с Huawei P60 Pro

Миналия месец моя приятелка сподели, че Rosalía има турне в момента и през юни ще бъде в Атина. Не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer