НачалоНовиниHuawei излиза от пазара в САЩ заради обвинения в шпионаж

Huawei излиза от пазара в САЩ заради обвинения в шпионаж

2091
Написана от  nixanbal 05 декември 2013
Huawei излиза от пазара в САЩ заради обвинения в шпионаж

Huawei е в топ 5 на производителите на смартфони в света, но популярността им се простира най-вече на родния азиатски пазар, а отскоро започват да настъпват и в Европа. В САЩ китайците имат проблеми от доста време и по-конкретно са обвинявани в шпионаж чрез устройствата и оборудването си. Затова не е неочаквано решението на основателя на Huawei Рен Женгфей компанията му ще излезе от този пазар. 

В интервю за френския Les Echos Рен Женгфей заявява, че иска да избегне повече обвинения в това, че Huawei е агент на китайските власти и използва устройствата си за шпионаж в американските компании.

"Затова решихме да излезем от пазара на САЩ, за да не сме по средата.", казва Женгфей, визирайки неловката позиция на Huawei между отношенията на САЩ и Китай. 

Дали Huawei действително ще напусне втория по големина пазар на смартфони в света и ще спре ли окончателно да предлага устройствата си там, предстои да разберем. Засега няма обявени конкретни действия и време, в което китайците смятат да спрат всякакви операции там.

Xiaomi Smart Band 8 е достъпна смарт гривна с усъвършенстван дизайн

Смарт гривните на Xiaomi традиционно са начело в своята категория на световния пазар, което се дължи на скромната им цена,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer