НачалоНовиниHuawei Mate 50 може да има камера с променлива бленда

Huawei Mate 50 може да има камера с променлива бленда

421
Написана от  dessyteneva 31 август 2022
Huawei Mate 50 може да има камера с променлива бленда

Huawei се кани да възкреси смартфоните с променлива бленда в серията Mate 50, която ще бъде представена на 6 септември в Китай, потвърди самата компания в китайската социална мрежа Weibo. Настройката на блендата влияе върху улавянето на светлина и дълбочината на фокуса, а променливата бленда ще позволи на телефона да превключва между различни нейни стойности.

Какво всъщност означава променлива бленда? От една страна тази опция позволява регулиране на количеството светлина, което се улавя от камерата – например при нощни снимки би било полезно да изберете по-широка бленда, за да се получат по-ясни кадри. От друга страна регулирането на блендата оказва влияние и върху дълбочината на фокуса – по-широка бленда означава по-плитък фокус с размазан фон и фокусиран преден план, докато в обратния случай по-голяма част от кадъра е на фокус.

През 2018 и 2019 година Samsung и Oppo представиха няколко устройства с променлива бленда, но те можеха да превключват само между f/1.5 и f/2.4. Не е ясно дали сега Huawei ще се придържа към подобна технология, или ще предложи свободно регулиране на апертурата в серията Mate 50. Новината обаче излезе, след като патент на компанията за променлива бленда се появи онлайн.

Тази функция би била добро допълнение към камерите на новата серия топмодели от Huawei, за които знаем, че няма да са в партньорство с Leica, но се очакват други подобрения. 

Samsung Galaxy Buds 2 Pro са по-компактни и с по-добра ANC

Samsung представи днес новите си компактни безжични слушалки Galaxy Buds 2 Pro, които са най-добрият им модел в тази продуктова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer