НачалоНовиниHuawei може да изпревари за кратко Samsung в доставките на смартфони със сгъваеми дисплеи

Huawei може да изпревари за кратко Samsung в доставките на смартфони със сгъваеми дисплеи

466
Написана от  nixanbal 12 март 2024
Huawei може да изпревари за кратко Samsung в доставките на смартфони със сгъваеми дисплеи

Доставките на смартфони със сгъваеми дисплеи е нараснал с 33% през последното тримесечие на 2023 г., постигайки 4.2 милиона бройки, пише в новия си доклад DSCC. Въпреки по-ниските от очакваните продажби на Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 лидер в категорията е останала Samsung, но в началото на 2024 г. ситуацията може да се промени. 

Анализът прогнозира, че през първото и второто тримесечие на настоящата година водещата позиция в категорията на смартфоните със сгъваеми екрани ще бъде превзета от Huawei, която набира скорост в Китай със своите Mate X5 и обявения преди седмици Pocket 2. Тъкмо заради успеха на Huawei пазарът на сгъваеми модели ще нарасне със 105% през Q1.

Това би бил първият случай, в който Samsung губи челното място, а допълнителна причина според източника е липсата на нови сгъваеми модели от корейците в този период. 

2 2024-03-11-155708 fubu

Очаква се обаче Samsung да върне позицията си през втората половина на 2024 г., при това с голяма преднина пред Huawei. Това по всяка вероятност ще се случи заради задаващата се през юли премиера на Galaxy Z Flip6 и Galaxy Z Fold6. 

Интересно е, че за цялата 2024 г. се очаква да бъдат обявени 27 различни смартфона със сгъваеми дисплеи, а Huawei и Honor ще бъдат сред водещите компании, които ще увеличат дела си в категорията. Oppo и Vivo от друга страна ще загубят позиции в нея, се казва в доклада. 

Max заменя HBO Max в България от 21 май

След като през март 2022 г. HBO GО беше заменена от HBO Max, сега на хоризонта е следващият ребрандинг и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer