НачалоНовиниHuawei може да покаже подобен на Galaxy Z Flip 3 смартфон до края на годината

Huawei може да покаже подобен на Galaxy Z Flip 3 смартфон до края на годината

980
Написана от  nixanbal 29 септември 2021
Huawei може да покаже подобен на Galaxy Z Flip 3 смартфон до края на годината

Huawei подготвя премиерата на нов смартфон, който ще има сгъваем дисплей, но няма да бъде подобен на по-рано обявения Mate X2. Вместо това се очаква компанията да разшири портфолиото си с първия модел с вертикално прегъващ се дисплей, който ще бъде подобен на Galaxy Z Flip 3 (на снимката горе) и Motorola RAZR, твърди източникът.

Името на новия модел ще бъде Huawei Mate V, а освен за формфактора му, беше споделена информация и за конфигурацията, която щяла да се базира на чипсета Kirin 9000. Същия Huawei използва вече при няколко модела от висок клас, включително Mate 40 Pro, Mate X2 и P50 Pro. 

Това, което не е ясно за чипсета, е дали той ще включва 5G модем или ще предлага само LTE свързаност. 

Huawei-Mate-V

Предвид популярността на Galaxy Z Flip 3, много вероятно е тепърва да видим подобни модели и от други компании. А дали Huawei ще представят Mate V на събитието си на 21 октомври, което планират на живо във Виена, предстои да разберем след по-малко от месец. 

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra размива границата между таблета и лаптопа

В последните години технологичните компании все по-успешно размиват границата между таблета и лаптопа, като често се питаме какво точно означава…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer