НачалоНовиниHuawei може да представи собствен електромобил

Huawei може да представи собствен електромобил

976
Написана от  nixanbal 26 февруари 2021
Huawei може да представи собствен електромобил

Huawei има планове да навлезе на пазара на електромобили и дори може да представи първите си модели преди края на 2021 г., съобщава Reuters, позовавайки се на чертирима свои източници. Според информацията китайският технологичен гигант в момента е в преговори с местни компании, чиито фабрики може да използва за създаването на своите електрически превозни средства.   

Huawei е в преговори с държавната китайска Changan Automobile и други производители на автомобили, с които обсъжда възможността да сглобява брандирани със собственото си лого електромобили. 

Според Reuters планът на Huawei е да произвежда масови модели електромобили.

Цитирани анализатори твърдят, че санкциите на САЩ продължават да задушават Huawei и затова е очаквано те да се преориентират към други продуктови категории. Само че за мен въпросът е доколко електромобилът би бил по-лесен за създаване без американски технологии спрямо смартфона.

Като цяло информацията за толкова скорошно навлизане в тази нова продуктова категория звучи доста фантастично, освен ако не става дума просто за ребрандиране на вече познат от китайския пазар електромобил. 

Припомням ви, че за Apple се говори от години, че разработва собствен електромобил, но това е толкова сложен процес, че все още няма никаква яснота кога крайният продукт би бил финализиран и пуснат на пазара. 

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer