НачалоНовиниHuawei може да пусне забавеното трето издание на HarmonyOS през септември

Huawei може да пусне забавеното трето издание на HarmonyOS през септември

607
Написана от  dessyteneva 12 април 2022
Huawei може да пусне забавеното трето издание на HarmonyOS през септември

На своята конференция за разработчици в края на миналия октомври Huawei обяви новата версия на операционната си система HarmonyOS 3.0. По думите на компанията тя се основава на непрекъснати иновации, цялостно надграждане на системните възможности и инструменти за разработка, но Huawei така и не посочи кога ще бъде налична и за кои устройства. Сега имаме повече яснота за новото издание на платформата, което премина етапа на затворени бета тестове.

Първата публична бета на HarmonyOS 3.0 се очаква да се появи през май, което е забавяне с два месеца от първоначално планирания дебют през март, твърди сайтът Huawei Central. Според него стабилната версия ще пристигне през септември, а това е близо година след анонса на третото издание. Не се посочва списък с моделите, които ще бъдат обновени до HarmonyOS 3.0.

Това издание на платформата няма да донесе кой знае какви промени, но ще претърпи козметични визуални подобрения. Особено внимание ще бъде обърнато на стабилността, оптимизацията на работа и производителността.

Предполага се, че първите устройства, които ще използват директно HarmonyOS 3.0, ще са от водещата серия Huawei Mate 50, за която се твърди, че ще дебютира през юли. По обичайния график на Huawei топмоделите Mate 50 трябваше да бъдат обявени есента на 2021 г., но анонсът беше отложен.  

На този етап все още не е ясно кога Huawei планира да пусне първите си смартфони с HarmonyOS извън Китай, тъй като до момента платформата се ползва само от моделите за родния им пазар. Флагманите Mate 50 биха могли да са първият опит на компанията за международен дебют на собствената й операционна система, но не е изключено и да са с Android (без услуги и приложения от Google) за останалата част на света. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer