НачалоНовиниHuawei обяви собствени приложения за търсене, работа с документи и навигация

Huawei обяви собствени приложения за търсене, работа с документи и навигация

1171
Написана от  nixanbal 23 октомври 2020
Huawei обяви собствени приложения за търсене, работа с документи и навигация

Заедно с новия си топмодел Mate 40 Pro китайският произвоител Huawei обяви, че пуска три нови приложения, които да заменят ключови решения на Google. След като Huawei вече не може да използва приложенията от екосистемата на Google, компанията започна да разработва собствени версии, като сега анонсира Petal Search, Petal Docs и Petal Maps. 

Трите нови приложения са част от екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която заменя GMS на Google във все още базираните на Android смартфони Huawei. 

Screenshot 2020-10-23 at 11.32.24

Petal Search е търсачката на Huawei, която предлага възможност за търсене в над 20 категории, сред които приложения, новини, видеа, пазаруване, полети и локални бизнеси. Търсачката интегрира и различни инструменти като прогноза за времето, калкулатор, преобразувател на валути и други.

Резултатите от търсенето се показват в т.нар. информационни карти, а има възможност и за визуално търсене чрез изображения. 

Screenshot 2020-10-23 at 11.32.42

Huawei Docs e алтернатива на приложенията за работа с офис документи на Google и Microsoft, като поддържа създаване, разглеждане и редактиране на документи в над 50 формата, сред които PDF, PPT и DOC. Документите в Huawei Docs могат да се отварят от различни устройства, в които потребителят е влязъл с едно и също Huawei ID.

Screenshot 2020-10-23 at 11.32.34

Petal Maps е алтернативата на Google Maps, но на този етап не го намирам в новия Mate 40 Pro, като опцията за изтегляне е недостъпна със съобщение, че приложението не е налично за региона.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer