НачалоНовиниHuawei очаква революция при батериите през следващите 3-5 години

Huawei очаква революция при батериите през следващите 3-5 години

3415
Написана от  nixanbal 18 ноември 2015
Huawei очаква революция при батериите през следващите 3-5 години

Huawei представи иновативна технология на зареждане, с която скоро може да запълваме 50% от капацитета на 3000 mAh батерия в смартфона си за под 5 минути. Разработките на китайския производител бяха демонстрирани във видео, а реализирани в устройства на пазара може да ги видим до няколко години. 

При пътуването ми до щабквартирите на Huawei в Китай миналата седмица имах възможността да се срещна с Кевин Хо, Президент на смартфон продуктите в Huawei, който сподели, че очаква сериозен пробив при батериите на мобилните устройства през следващите 3 до 5 години.

Още до година-две пък Хо прогнозира някакво подобрение с цел улеснение на потребителите при зареждането на смартфоните им.

Тогава не ни беше демонстрирана въпросната технология за супербързо зареждане, но Хо вероятно е имал предвид тъкмо нея. Става въпрос за технология, която позволява зареждане на 3000 mAh батерия до близо 50% за 5 минути. 

Във видеото това е демонстрирано с външно зарядно, което би следвало Huawei тепърва да намери начин да вкара в мобилните си устройства. Да се надяваме, че е помислено и как животът на тези батерии да остане поне 2 години. 

Световна премиера на Realme GT 6 - компанията се завръща към високия клас в Европа

Realme току-що представи официално Realme GT 6 на събитие в Милано. Устройството е позиционирано във високия клас и е първият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer