НачалоНовиниHuawei P50 Pro и P50 Pocket в България няма да вървят под HarmonyOS

Huawei P50 Pro и P50 Pocket в България няма да вървят под HarmonyOS

2924
Написана от  vangelitsa.karadzhova 14 януари 2022
Huawei P50 Pro и P50 Pocket в България няма да вървят под HarmonyOS

След като вчера стана ясно, че Huawei ще пусне в България смартфоните P50 Pro и сгъваемият P50 Pocket на 25 януари, днес можем да сме сигурни и с каква операционна система ще работят те. Както се очакваше, в Европа и у нас компанията няма да предложи тези модели с HarmonyOS, а вместо това те ще вървят под Android. 

Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket досега се продаваха само в Китай, но от 25 януари идват и на нашия пазар. Смартфоните ще са налични тук с чипсета Snapdragon 888 на Qualcomm, само че без 5G модем, а освен това стана ясно, че ще вървят под Android, покрит от фирмения интерфейс EMUI 12. 

Това е интересна промяна спрямо оригиналните версии за Китай, които там са с HarmonyOS - операционната система, която Huawei разработи като алтернатива на Android OS. 

Независимо че платформата на серията P50 в Европа ще бъде Android, те все така няма да предлагат достъп до услугите и приложенията на Google. 

Подобен подход Huawei имаше и с модела от среден клас nova 9, който в родината им дебютира с HarmonyOS, а в Европа дойде с Android/EMUI 12. 

Кои цветови версии на P50 Pro и Pocket ще са на българския пазар, както и какви ще са цените им ще научим при пазарния им дебют на 25-и. 

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer