НачалоНовиниHuawei P50 Pro и P50 Pocket в България няма да вървят под HarmonyOS

Huawei P50 Pro и P50 Pocket в България няма да вървят под HarmonyOS

1007
Написана от  nixanbal 14 януари 2022
Huawei P50 Pro и P50 Pocket в България няма да вървят под HarmonyOS

След като вчера стана ясно, че Huawei ще пусне в България смартфоните P50 Pro и сгъваемият P50 Pocket на 25 януари, днес можем да сме сигурни и с каква операционна система ще работят те. Както се очакваше, в Европа и у нас компанията няма да предложи тези модели с HarmonyOS, а вместо това те ще вървят под Android. 

Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket досега се продаваха само в Китай, но от 25 януари идват и на нашия пазар. Смартфоните ще са налични тук с чипсета Snapdragon 888 на Qualcomm, само че без 5G модем, а освен това стана ясно, че ще вървят под Android, покрит от фирмения интерфейс EMUI 12. 

Това е интересна промяна спрямо оригиналните версии за Китай, които там са с HarmonyOS - операционната система, която Huawei разработи като алтернатива на Android OS. 

Независимо че платформата на серията P50 в Европа ще бъде Android, те все така няма да предлагат достъп до услугите и приложенията на Google. 

Подобен подход Huawei имаше и с модела от среден клас nova 9, който в родината им дебютира с HarmonyOS, а в Европа дойде с Android/EMUI 12. 

Кои цветови версии на P50 Pro и Pocket ще са на българския пазар, както и какви ще са цените им ще научим при пазарния им дебют на 25-и. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer