НачалоНовиниHuawei P70 Pro ще предлага перископна камера и чипсет Kirin

Huawei P70 Pro ще предлага перископна камера и чипсет Kirin

2130
Написана от  nixanbal 21 ноември 2023
Huawei P70 Pro ще предлага перископна камера и чипсет Kirin

Huawei в момента преминава през странен период, в който компанията се завръща към собствените чипсети от серията Kirin, но не предлага моделите си с тях извън родния Китай. Това се случи със серията Huawei Mate 60, но да се надяваме, че със задаващите се догодина модели P70 нещата ще си дойдат на мястото. Нова информация от Минг-Чи Куо сега твърди, че се подготвят три смартфона P70, за които получихме и някои детайли. 

Huawei ще представи три модела в серията - P70, P70 Pro и P70 Art, твърди анализаторът, като премиерата им е насрочена за първата половина на 2024 г. Обичайно тези устройства излизат през пролетта. 

Според Куо серията P70 ще предлага перископна камера, но не назовава с какво приближение ще бъде тя. Тазгодишният P60 обаче имаше 12 МР перископна камера за 5х оптичен зуум, а P60 Pro и P60 Art бяха оборудвани с 48 МР перископна камера за 3.5х оптичен зуум.

Доставчик на перископната система за смартфоните на Huawei е Largan, който е и единствен доставчик на същия компонент за перископната камера за iPhone 15 Pro Max.

Другата ценна информация е, че и трите устройства ще използват фирмените чипове Kirin, а не предходна версия на Snapdragon без 5G модем. 

Анализаторът прогнозира, че смартфоните от серията Р70 догодина ще постигнат 100% повече доставки спрямо P60 през 2023 г. Не се посочва дали това означава световен дебют за тях, или поне някои от тях, но да се надяваме, че през пролетта в Европа ще успее да се появи поне P70 Pro.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer