НачалоНовиниHuawei подготвя Mate 60 и Mate X3 Pro за септември, сгъваем модел nova идва през декември

Huawei подготвя Mate 60 и Mate X3 Pro за септември, сгъваем модел nova идва през декември

731
Написана от  nixanbal 13 август 2023
Huawei подготвя Mate 60 и Mate X3 Pro за септември, сгъваем модел nova идва през декември

Huawei изглежда ще завърши 2023 г. с няколко големи премиери на нови смартфони, включително сгъваем модел в по-достъпната си серия. Нова информация посочва кога ще видим серията Mate 60 и твърди, че с нея ще дебютира още един сгъваем модел в премиум сегмента под името Mate X3 Pro. 

Още през септември Huawei ще пусне смартфоните от серията Mate 60, която ще включва няколко устройства, а не само Pro версия, каквато обичайно идва в Европа и България. Възможно е това да са първите 5G модели на компанията, тъй като слуховете за такива стават все по-настоятелни в последните седмици. 

Източникът твърди, че заедно с Mate 60 ще бъде обявен и Mate X3 Pro, което изглежда е премиум версия на обявения по-рано тази година сгъваем модел Mate X3. Mate X3 вече беше достатъчно впечатляващ като характеристики, а и като визия. 

Screenshot 2023-08-13 at 18.30.39

По-късно, през декември, Huawei ще покаже и серията nova 12, която ще унаследи популярните в момента у нас модели nova 11. Най-интересното е, че и в нея се очаква смартфон със сгъваем модел - първият под бранда nova. Според източника това ще бъде nova Pocket, така че става въпрос за компактен сгъваем телефон тип мида. 

Тези анонси за съжаление са планирани за Китай и все още не е ясно дали и кога компанията ще пусне изброените устройства извън родния си пазар. Имаше слухове, че заради по-ограниченото производство на 5G модеми Mate 60 може да не дойде в Европа, но да се надяваме, че няма да се окажат верни. 

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer