НачалоНовиниHuawei представи лаптопа MateBook D16, слушалките FreeBuds Pro 2 и MatePad Paper - таблет с E Ink дисплей

Huawei представи лаптопа MateBook D16, слушалките FreeBuds Pro 2 и MatePad Paper - таблет с E Ink дисплей

1058
Написана от  nixanbal 23 юни 2022
Huawei представи лаптопа MateBook D16, слушалките FreeBuds Pro 2 и MatePad Paper - таблет с E Ink дисплей

На събитието в Истанбул днес Huawei представи цял куп нови устройства от различни категории. Показани бяха новият лаптоп MateBook D16, компактните безжични слушалки FreeBuds Pro 2 и нещо интересно - MatePad Paper - таблет с E Ink дисплей. 

Huawei MateBook D16

HUAWEI MateBook D 16 1

MateBook D16 е 16-инчов лаптоп с 12-о поколение Intel Core H серия процесори, 16 GB DDR4 и 512 GB NVMe PCIe SSD. Машината тежи около 1.7 кг, има HD уебкамера, скенер за пръстови отпечатъци в бутона за включване и Full HD резолюция на IPS дисплея.

Huawei MatePad Paper

HUAWEI MatePad Paper

Едно от по-интересните нови устройства за мен от днешната премиера е таблетът с E Ink дисплей MatePad Paper. Това е първият подобен продукт на Huawei, като компанията посочва, че е и първият E Ink таблет със сертификата на TÜV Rheinland Paper Like Display. 

Устройството може да се използва за четене на книги или за водене на записки с писалка, което е придружено от специфичен звук, имитиращ писане на хартия. Екранът е с диагонал 10.3" (1872 x 1404 пиксела, 227 ppi), а теглото на таблета е 360 грама при едва 6.65 мм дебелина. 

Huawei FreeBuds Pro 2

HUAWEI FreeBuds Pro 2

FreeBuds Pro 2 е друга очаквана премиера. Това са новите компактни безжични слушалки на компанията, които са позиционирани най-високо в портфолиото ѝ. 

Те обещават високо качество на звука, постигнато благодарение на двойна звукова система, състояща се от два интегрирани цифрово-аналогови преобразувателя (DAC) и динамичен драйвер с четири магнита с усъвършенствана цифрова честотна кросоувър технология. Тя позволява на устройството да прави разлика между високи и ниски честоти.

Това е съчетано с LDAC High-Resolution кодек и води до безпрецедентно качество на звука в този клас, казват от Huawei.

Моделът е оборудван и с първата в индустрията Triple MIC ANC TWS система, която може да осигури 15% по-добро намаляване на шума в сравнение с предишния модел, като в определени сценарии може да се постигне намаляване на шума от 47 dB. HUAWEI FreeBuds Pro 2 използват три динамични алгоритъма за оптимизиране на слушането, които могат да откриват промените в силата на звука, разлики в структурата на ушния канал и промени при носенето в реално време. 

Всички тези продукти се очакват в България, но конкретни дати за лансирането им у нас, както и цените ще станат ясни на по-късен етап.

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer