НачалоНовиниHuawei работи върху функция за мониторинг на кръвната захар за своите часовници

Huawei работи върху функция за мониторинг на кръвната захар за своите часовници

1352
Написана от  dessyteneva 21 юни 2022
Huawei работи върху функция за мониторинг на кръвната захар за своите часовници

Huawei е поредната компания, която търси начин да добави функция за измерване на кръвната захар в своите часовници, разкри наскоро представител на китайския гигант, без да споделя много подробности. Компанията ще използва своята TruSeen технология, към която ще добави нови възможности.

Въпреки че много производители разглеждат възможността за добавяне на мониторинг на кръвната захар в устройствата си, никое от тях все още не може да го прави неинвазивно и прототипите са по-големи от смарт часовник. Huawei вярва, че може да създаде мъничко устройство за носене на китката, използвайки собствената си технология TruSeen.

Самият модул TruSeen вече е пето поколение и използва множество сензори за точното измерване на сърдечната честота, дори и по време на интензивни физически дейности. Изкуственият интелект помага при измерването, като най-новото поколение на модула използва и специален алгоритъм за намаляване на външните смущения и вече може да измерва по-точно кислорода в кръвта.

Компанията планира да надгради възможностите на TruSeen, като работи с медицински институции по неинвазивна технология за мониторинг на кръвната захар и система за ранно откриване на потенциални проблеми. Функцията ще помогне не само на страдащите от диабет, но и ще участва в предотвратяването на болестта, тъй като потребителите ще могат да следят отблизо нивата на кръвната си захар и да разбират как тялото им реагира на определени храни и дейности, за да могат да променят навиците и начина си на живот.

Huawei планира също така и да оборудва своите смарт часовници с функция за дългосрочна оценка на здравето, която ще проверява за проблеми с белите дробове и ще открива в ранен стадий здравословните усложнения.

Xiaomi Smart Band 8 е достъпна смарт гривна с усъвършенстван дизайн

Смарт гривните на Xiaomi традиционно са начело в своята категория на световния пазар, което се дължи на скромната им цена,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer