НачалоНовиниHuawei разработва собствен сензор за камерата на P70, твърди слух

Huawei разработва собствен сензор за камерата на P70, твърди слух

791
Написана от  nixanbal 06 ноември 2023
Huawei разработва собствен сензор за камерата на P70, твърди слух

Huawei вече започна да разработва сама чипсетите за своите смартфони, като първият модел с такъв е ексклузивният за Китай Huawei Mate 60 Pro. Сега слуховете твърдят, че компанията разработва и собствен сензор за камери, който се очаква в следващия флагман P70. 

Серията топмодели Huawei P70 се очаква следващата пролет, като според неофициална информация това ще са моделите с най-много собствено разработени компоненти от Huawei. Целта, разбира се, би била китайската компания да намали зависимостта си от западни технологии, достъпът до които така или иначе е силно затруднен заради продължаващите санкции на САЩ. 

Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo, където се твърди, че Huawei и Sony не са подновили своето партньорство за доставка на нови сензори за камери. Китайците са изчерпили всички налични количества от досега използваните сензори и вече няма да разчитат на японските си партньори. 

Вместо това Huawei работи по собствен CMOS сензор за камери, за който обаче не се посочват никакви подробности като размер и резолюция. Слуховете за него обаче не са от днес, а още отпреди месец, така че нищо чудно компанията действително да подготвя въпросния компонент в своите центрове за проучвания и разработки. 

Остава да се надяваме, че преминаването към собствени технологии няма да направи продуктите на Huawei ексклузивни за родния им китайски пазар. Това вече се случи със смартфоните Mate 60. 

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer