НачалоНовиниHuawei се отказва от плановете за устройства с две операционни системи

Huawei се отказва от плановете за устройства с две операционни системи

2502
Написана от  nixanbal 20 март 2014
Huawei се отказва от плановете за устройства с две операционни системи

Само преди няколко дни Huawei заяви, че подготвя смартфон с две операционни системи за американския пазар, а днес плановете отиват на боклука. Китайците са споделили пред FierceWireless, че нямат намерение скоро да пускат подобно устройство. 

"Повечето от продуктите ни се базират на Android, на този етап нямаме планове да пускаме смартфон с две операционни системи" гласи съобщението, което опровергава по-ранната информация, че Huawei ще предложи през пролетта телефон с Android и Windows Phone. 

Идеята на последното устройство беше потребителите, които не познават Windows Phone, да опитат да се сработят с платформата на Microsoft, а ако това не се случи - просто да преминат към Android. Това според Huawei щеше да е най-разумната стратегия за нагалане новите им модели с Windows Phone, които се задават до няколко месеца.

Промяна в стратегията обаче. Не е ясно каква е причината за изоставяне на по-горните планове, но ви припомням, че наскоро и за Asus се чу, че са разколебани дали да пуснат таблета си, комбиниращ Windows с Android. При тях обаче причината, макар и по неофициална информация, беше Google. 

Все пак Huawei ще продължи да прави смартфони само с Android OS и такива с Windows Phone (8.1). 

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат подобрени камери и батерии, 120 Hz дисплеи и до 1 TB памет

Apple представи днес новите си смартфони от серията iPhone 13, начело с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer