НачалоНовиниHuawei се отказва от Windows Phone, защото "никой не прави пари" от нея

Huawei се отказва от Windows Phone, защото "никой не прави пари" от нея

4116
Написана от  nixanbal 02 декември 2014
Huawei се отказва от Windows Phone, защото "никой не прави пари" от нея

Не направихме никакви пари от Windows Phone, никой не е направил пари от Windows Phone, заяви официален представител на компанията пред Seattle Times, цитиран днес от TNW. Китайският производител опита с няколко смартфона, но платформта на Microsoft изглежда не му помогна да увеличи пазарния си дял и затова напуска играта, фокусирайки се изключително върху Android. 

Индикации, че Huawei ще се откаже от Windows Phone се появиха още през август, а днес това е официално. Китайците не смятат да се завръщат към софтуера с плочките, освен ако не се случи нещо забележително с развитието и пазарния му дял. 

За третата четвърт на 2014 г. делът на Windows Phone е около 3.3% в световен мащаб - с около процент по-малко спрямо същия период година по-рано, сочат данни на Strategy Analytics. 

Е, лоши новини за Microsoft, които обаче наскоро поеха юздите в свои ръце и със смартфон бизнеса на Nokia под шапката си имат шанс сами да развият Windows Phone и да се опитат да я направят конкурентна на Android и iOS. Последните две държат общо над 95% от пазара. 

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer