НачалоНовиниHuawei Watch Fit 3 е удобен смарт часовник с достъпна цена

Huawei Watch Fit 3 е удобен смарт часовник с достъпна цена

7449
Написана от  nixanbal 13 юни 2024
Huawei Watch Fit 3 е удобен смарт часовник с достъпна цена

Huawei предлага богато портфолио смарт часовници, които в по-голямата си част изглеждат като конвенционални ръчни часовници с премиум изработка и кръгъл циферблат. Имат обаче и Watch Fit 3 - нов модел с правоъгълна форма, изключително леко тяло и удобен за носене във всякакви ежедневни ситуации, а и през нощта.

Huawei Watch Fit 3 е смарт часовник с HarmonyOS и сравнително достъпна цена от около 300 лв. (към момента на излизане на този материал). Това е устройство със свеж, макар и доста познат дизайн, което може да проследява различни здравни показатели, качеството на съня и спортните ви активности, а освен това ви представя и всички известия върху удобния си дисплей. Watch Fit 3 може да се свързва със смартфони на Huawei, други модели с Android и с iPhone, като за целта се използва приложението Huawei Health.

Ето и детайлите...

Дисплей

Huawei Watch Fit 3 има значително променен дизайн спрямо своя предшественик и всичко започва с дисплея. Той е заменил издължената си правоъгълна форма за почти квадрат с диагонал от 1.82", AMOLED панел, резолюция 408 х 408 пиксела и гъстота на точките от 347 ppi. Яркостта на дисплея достига 1500 нита, което позволява да виждате часа и всякаква информация, дори да сте навън в горещ слънчев ден като днешния. Тя може да се регулира автоматично или ръчно в настройките. Екранът има сравнително тънки рамки с дебелина от 1.8 мм отляво и отдясно и 2.7 мм отгоре и отдолу, с което постига 77% съотношение екран - лицев панел. Да, рамките все пак се виждат ясно, но истината е, че екранът е доста щедър и часовникът изглежда някак симпатично.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

Watch Fit 3 идва с три нови и специално разработени за неговия дисплей дигитални циферблата, но Huawei има богат каталог с избор от над 10 000 визии. Поддържа се Always On Display, който е различен за всеки циферблат, а освен това може да се събужда с повдигане на китката към лицето.

Тънък и лек корпус

Тялото му е с размери 43.2 × 36.3 × 9.9 мм и тежи нищо и никакви 26 грама. Алуминиево е и се предлага в избор от различни цветове, а каишките са от флуороеластомер и също избирате между няколко цветови опции. Има още версия с бяла кожена каишка и със сива найлонова. Аз имам зелената версия, която специално избрах за ревюто, защото от една страна е любимият ми цвят, а от друга - отива си със зеления Huawei Pura 70 Ultra, който също още е у мен.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

Устройството има висока защита от вода до 5 АТМ, така че не се съобразявах с него, когато си миех ръцете или влизах под душа. Разбира се, ако изберете бялата кожена каишка, може би ще трябва да сте по-внимателни с нея, имайки предвид как се износва естественият материал във времето.

Здраве и сън

Huawei Watch Fit 3 използва AI алгоритми и подобрени сензори, т.нар. Huawei TruSeen 5.5, за по-прецизно следене на различни здравни показатели, включително сърдечния ритъм и наситеността на кислород в кръвта. Часовникът може дори да предупреждава при риск от аритмия.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

И понеже е толкова лек и удобен, успях лесно да свикна с Watch Fit 3 на китката си и го оставях дори през нощта. Това ми позволи да използвам и функциите за следене на качеството на съня. Huawei TruSleep 4.0 дава информация за структурата на съня (какви са били различните фази) и качеството на съня, като може и докато спите да проследява пулса, наситеността на кислород в кръвта и честотата на дишане. Така часовникът може да предупреди при риск от сънна апнеа, което е супер ценно.

Huawei Watch Fit 3 Huawei Watch Fit 3

Спортни активности и постигане на цели

Разбира се, Huawei Watch Fit 3 може да се ползва и за следене на активностите през деня, но нека поговорим за приложението Stay Fit. Неговата роля е да ви помогне да постигнете реални резултати - да намалите, зпазите или повишите теглото си. Когато например искате да сваляте килограми, приложението ще ви поиска моментното ви тегло и преследваната цел, а след това ще ви посочи колко калории трябва да приемате дневно, включително разбити по брой хранения, ще ви посъветва колко често да тренирате и на какъв тип упражнения да наблегнете. Всичко това се проследява във времето през приложението - това на часовника и на смартфона.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

Иначе часовникът може да следи над 100 вида спортни активности, включително 5 нови режима (футбол, баскетбол, гребане, електронни спортове и бягане на писта), разпознава автоматично някои от тях и има GPS за проследяване на маршрута при разходка в планината да речем. Watch Fit 3 идва и с предложения за разтягане и загряване преди спорт, които са поднесени с анимации и аудио инструкции.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

Huawei предлага тук и своите Activity Rings - цветни кръгове, които показват колко са изгорените калории, колко време сте прекарали в тренировки и колко време сте стояли прави. Тези цветни кръгове се запълват на дневна база и идеята ви е да ви стимулират всеки ден да ги завършвате, а така да имате и по-здравословно ежедневие.

Още функции

И като стана дума за аудио - да, Huawei Watch Fit 3 няма поддръжка на eSIM и не може да се използва със собствена услуга от оператор за директна връзка към мрежата, но пък има микрофон и говорител и можете да го използвате за хендсфри разговори през Bluetooth. Полезно е, особено в колата, когато ръцете ви са мръсни, заети или просто не ви се бърка за телефона в джоба или чантата.

Освен това часовникът може да се използва за контрол на музикалния плейър или стрийминг услугата на телефона, без да има самото приложение за Spotify например.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

Watch Fit 3 се базира на HarmonyOS 4.2.0 и предлага лесен и бърз интерфейс, който е познат и от останалите смарт часовници на компанията. Тази лека платформа осигурява и дълъг живот на батерията от до 10 дни или около седмица по-активно ползване. Дори да включите Always On Display и да тренирате често - отново ще успявате да изцедите няколко дни от устройството преди нужда от презареждане. А презареждането става с фирменото зарядно с два пина и магнитно прикрепяне, което влиза в кутията. Пълният заряд на батерията с капацитет от 400 mAh отнема около час, но за 10-ина минути можете да съберете енергия, достатъчна за един ден ползване.

Под чертата

Huawei Watch Fit 3 наистина ми хареса. Преди всичко - това е устройство с много лек корпус и удобна каишка, които позволяват то да бъде постоянно на ръката ви - без да ви дразни или пречи когато пишете на клавиатурата в офиса, докато тренирате или докато спите.

Ревю на Huawei Watch Fit 3

Часовникът няма eSIM, не прави ЕКГ и екранът му не е защитен от супер устойчиво стъкло, но предлага впечатляващ пакет екстри, особено в ценовия сегмент под 300 лв.

CMF Phone 1 предлага забавен дизайн с променяща се визия на атрактивна цена

Първият телефон на бюджетния бранд на Nothing излиза на пазара заедно с първите продукти второ поколение на компанията - CMF…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer