НачалоНовиниHuawei Watch Ultimate се изправя в директен сблъсък с Apple Watch Ultra

Huawei Watch Ultimate се изправя в директен сблъсък с Apple Watch Ultra

2565
Написана от  nixanbal 23 март 2023
Huawei Watch Ultimate се изправя в директен сблъсък с Apple Watch Ultra

Huawei представи днес новия си смарт часовник Watch Ultimate, който идва с премиум дизайн, високо ниво на водоустойчивост и 14-дневен живот на батерията. Моделът е насочен към практикуващите по-сериозно различни спортове и се изправя в пряк сблъсък с Apple Watch Ultra, включително и като цена. 

Huawei Watch Ultimate е с нов материал на изработка за корпуса си, описан като течен метал на базата на цирконий. Безелът му е с керамично покритие, а дисплеят е защитен от 2.35 мм слой сапфирен кристал.

Huawei-Watch-Ultimate-3

Ще се предлагат две версии - сребриста с титаниева верижка и черна с нов тип каишка. Като цяло дизайнът на часовника е вдъхновен от конвенционалните спортни часовници, специално създадени за гмуркане. 

Екранът е с кръгла форма и диаметър 1.5", има LTPO AMOLED панел с опресняване от 1 до 60 Hz и резолюция 466 х 466 пиксела. Предлага се следене наситеността на кислород в кръвта, пулса, съня, стреса и правене на ЕКГ, а батерията е с капацитет 530 mAh и обещава до 14 дни работа с едно зареждане или 8 дни при по-активно ползване. Зарежда се за 60 минути. 

huawei-watch-ultimate-1

Интересен е акцентът с високата защита от вода. Покрива се IP68, но също и потапяне на до 10 АТМ, или при гмуркане на до 110 метра дълбочина. Часовникът предлага сателитна свързаност за изпращане и получаване на текстови съобщения, като за целта има специален хардуерен бутон, който трябва да се задържи 3 секунди. Тази екстра обаче ще бъде достъпна само в Китай. Поддържа се и режим Expedition Mode, насочен към любителите на различни активности сред природата.

Huawei-Watch-Ultimate-1

Huawei Watch Ultimate ще се продава в България, като детайли за цената и точната дата ще научим в близките седмици. Цените в Китай обаче са ясни - 5999 юана (около 800 евро) за черната версия и 6999 юана (около 940 евро) за сребристата. Моделът ще може да работи с Android и iOS смартфони, но няма да има LTE версия с eSIM. 

Lidl ще използва изкуствен интелект за персонализирани промоции

Приложението Lidl Plus, което вече се използва от над 1.3 милиона потребители в България, скоро ще въведе нова функционалност. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer