НачалоНовиниIFA 2015: Acer Revo Build е настолен компютър, който сами изграждате от блокчета

IFA 2015: Acer Revo Build е настолен компютър, който сами изграждате от блокчета

4116
Написана от  nixanbal 06 септември 2015
IFA 2015: Acer Revo Build е настолен компютър, който сами изграждате от блокчета

Спомняте си идеята за Project Ara, нали? Смартфон, чиито хардуерни компоненти са под формата на малки плочки и потребителят сам избира какво да има и какво да подменя с ново. Е, сега Acer показа на IFA 2015 сходна концепция, но за настолен компютър. 

Acer Revo Build е името на симпатично РС с компактни размери, което може да бъде надградено с нови блокчета по ваш вкус. Всяко блокче предлага допълнителна функционалност - например твърд диск, функция за безжично зареждане, графична карта, проектор, говорители и т.н. 

Acer Revo Build

Машината ще дебютира в стандартна конфигурация с Intel Pentium или Intel Celeron процесор и с вградена графика Intel HD, като базовата цена ще бъде 200 евро. Още при старта на продажбите ще са налични допълнителни блокчета за 500 GB или 1 TB HDD, а тези за безжично зареждане, аудиото с говорители и микрофон и други се задават на по-късен етап.

Acer Revo Build

Размерите на квадратната основа са 12х12 см, а височината на кулата зависи от вас.  

Acer Revo Build

Какво ще кажете за идеята? За мен изглежда страхотно, но се надявам, че в бъдеще ще се появи версия с по-мощни процесори. 

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer