НачалоНовиниИлон Мъск е искал да продаде Tesla на Apple за една десета от днешната ѝ цена

Илон Мъск е искал да продаде Tesla на Apple за една десета от днешната ѝ цена

697
Написана от  nixanbal 23 декември 2020
Илон Мъск е искал да продаде Tesla на Apple за една десета от днешната ѝ цена

Тим Кук, главният изпълнителен директор на Apple, е отказал преди няколко години среща с Илон Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla, за да обсъди възможността за придобиване на производителя на електромобили. За това писа в личния си профил в Twitter самият Мъск, който е популярен с подобни излияния в социалната мрежа.

Мъск сподели, че в "най-черните дни" от разработката на своя по-достъпен електромобил Model 3, той се е свързал с Apple и е планирал да обсъди с тях възможността да им продаде бизнеса на Tesla.

Screenshot 2020-12-23 at 10.14.44

Цената щяла да бъде една десета от днешната оценка на Tesla, което се равнява на приблизително $60 милиарда, изчислява Bloomberg

Тим Кук обаче е отказал да проведе подобен разговор, въпреки че самата Apple работи в посока автономен електромобил от години. А срещата е трябвало да се случи тъкмо във времето, в което Apple прехвърля фокуса си от това да създаде конкурент на моделите Tesla към това да разработи само технологията за такъв електромобил с възможност за автономно управление. 

Тази седмица се чу отново за плановете на Apple в сферата на електромобилите, като според слуховете компанията може да пусне първия си модел в производство през 2024 г.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer