НачалоНовиниИлон Мъск заплашва да забрани iPhone в своите компании заради интеграцията на ChatGPT в iOS 18

Илон Мъск заплашва да забрани iPhone в своите компании заради интеграцията на ChatGPT в iOS 18

366
Написана от  STAN 11 юни 2024
Илон Мъск заплашва да забрани iPhone в своите компании заради интеграцията на ChatGPT в iOS 18

Всички продукти на Apple ще бъдат абсолютно забранени, а всеки посетител ще се налага да оставя своите устройства в специално инсталирани клетки, блокиращи електромагнитни полета, предупреждава Мъск.

Амбициите на Apple за вплитането на изкуствения интелект в новата iOS 18 звучат и изглеждат впечатляващо, но не така мисли ексцентричният милиардер и собственик на X - Илон Мъск, според когото рисковете за сигурността на потребителите са неоправдани.

Според Мъск обещанията на Тим Кук и компания са нищо повече от прах в очите на всички ни, а уверението за пълно криптиране на личната ни информация на локално и сървърно ниво - неосъществими.

Apple-WWDC24-Apple-Intelligence-hero-240610 big.jpg.large 2x copy

От Apple и OpenAI твърдят, че интеграцията на ChatGPT на ниво операционна система ще бъде не само изключително интуитивно и даващо достъп до безпрецедентно количество информация, но и изцяло по желание на всеки потребител. Всяко потенциално ползване на чатбота ще бъде съпътствано от прозорче, подканващо да дадем съгласието си за участието на ChatGPT в отговора на дадения въпрос или решаването на зададения проблем.

Според най-богатия човек в света обаче подобни твърдения са несъстоятелни и целят да успокоят потребителите, въпреки съществуващите рискове.

1714187372 apple x openai copy copy

 

Мъск предупреди, че ако интеграцията на чатбота на OpenAI в iOS 18 все пак се осъществи по план, той ще забрани изпозлването на продуктите на Apple в рамките на своите компании, сред които са X, SpaceX, Tesla и xAI. Такъв ход надали ще се хареса на всички негови служители, имайки предвид как iPhone и продуктите на Apple като цяло са част от ежедневието на десетки милиони души по целия свят, особено в САЩ.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer