НачалоНовиниiMessage добавя поддръжка на RCS, детайлно форматиране и насрочване на съобщенията

iMessage добавя поддръжка на RCS, детайлно форматиране и насрочване на съобщенията

345
Написана от  STAN 10 юни 2024
iMessage добавя поддръжка на RCS, детайлно форматиране и насрочване на съобщенията

Apple обяви новите функционалности на iMessage, които ще бъдат налични с актуализацията до iOS 18. Приложението ще получи и достъп до сателитната свързаност в избрани модели iPhone, която ще може да се използва за съобщения при липсата на мобилен или Wi-Fi сигнал.

С идването на iOS 18 множество от най-популярните приложения на компанията ще получат дълго чакани нови функции, а iMessage също няма да остане по-назад.

RCS поддръжката, която толкова много от нас очакваха ще бъде налична с идването на новия ъпдейт за мобилната операционна система на Apple, вече е факт. Това ще позволи на потребителите на двете най-популярни мобилни операционни системи - iOS и Android най-после да комуникират по-сигурно, по-пълноценно и по-експресивно от всякога.

Apple-WWDC24-iOS-18-Messages-animated-effects-240610 inline.jpg.large 2xApple-WWDC24-iOS-18-Messages-text-formatting-240610 inline.jpg.large 2xApple-WWDC24-iOS-18-Messages-Tapbacks-240610 inline.jpg.large 2x

Другата интересна новост покрай iMessage ще бъде възможността за форматиране на всяко отделно съобщение. Може би искате да удебелите вашия текст, да го подчертаете или пък просто да го задраскате? Е, скоро ще имате тази възможност. Наличен ще бъде и начин за слагане на анимирани ефекти върху вашите съобщения, правейки ги по-забавни и живи от когато и да било.

Може би най-полезната нова функция ще бъде опцията за насрочване на съобщения, които вашите приятели да получат в точно определен ден и час. Страхувате се да не пропуснете някой рожден ден, годишнина, завършване или имен ден? То тогава ще можете да ползвате насрочването с огромен размах и без да ви мигне окото.

Apple-WWDC24-iOS-18-Messages-schedule-240610 inline.jpg.large 2x

Последна, но не и по важност бе новината, че с идването на iOS 18, iMessage ще поддържа сателитна свързаност, която ще позволява на потребителите на iPhone да изпращат съобщения дори и при липса на мобилна или интернет връзка. Комуникацията, изпратена посредством сателит в рамките на iMessage, ще бъде криптирана, но същото не може да се каже, ако решите да изпратите редовен SMS или ММS. Последното така или иначе се случва все по-рядко.

Apple-WWDC24-iOS-18-Messages-via-satellite-240610 inline.jpg.large 2x

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer