НачалоНовиниИнтересът към iPhone 15 Pro Max надхвърля този към предходния iPhone 14 Pro Max

Интересът към iPhone 15 Pro Max надхвърля този към предходния iPhone 14 Pro Max

1578
Написана от  nixanbal 17 септември 2023
Интересът към iPhone 15 Pro Max надхвърля този към предходния iPhone 14 Pro Max

iPhone 15 Pro Max привлича по-голям интерес в периода на предварителни поръчки спрямо миналогодишния iPhone 14 Pro Max. Това съобщава анализаторът Мин-Чи Куо, който отбелязва, че доставките на този модел все повече се отлагат напред във времето, но причината не е само големият брой поръчки. 

Куо смята, че интересът към най-скъпия iPhone тази година е най-голям от всички в серията, като това съвпада и с по-ранните му прогнози. Търсенето на двата стандартни модела iPhone 15 и iPhone 15 Plus е съизмеримо с това на техните предшественици, но по-малкият Pro модел (iPhone 15 Pro) привлича най-малко клиенти. 

Причината за последното според анализатора е прехвърлянето на вниманието на премиум потребителите към най-скъпия iPhone 15 Pro Max. 

Лошата новина е, че времето за чакане на доставките за iPhone 15 Pro Max се увеличава. Това обаче не се дължи само на по-големия интерес към него, а и на по-късно стартиралото масово производство, както и на по-големите предизвикателства на производствения процес спрямо останалите модели. 

Позитивната прогноза на Куо е, че ситуацията в Китай, където властите забраниха на държавни служители да използват iPhone, няма да се отрази толкова сериозно на представянето на Apple в страната. Източникът твърди, че тези държавни служители просто не са основната целева аудитория на новата серия. 

iPhone 15

Завръщането на Huawei с моделите Mate 60, оборудвани със собствени процесори, ще има ефект върху iPhone, но мащабът му все още не е ясен. Предварителните поръчки на iPhone 15 обаче не са повлияни от конкуренцията на местния бранд, тъй като тези първи потребители са най-заклетите фенове на Apple. 

Минг-Чи Куо все така очаква Apple да постигне около 80 милиона доставки на iPhone 15 до края на годината. 

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer