НачалоНовиниiOS 15 се разпространява по-бавно от обичайното

iOS 15 се разпространява по-бавно от обичайното

698
Написана от  vangelitsa.karadzhova 14 януари 2022
iOS 15 се разпространява по-бавно от обичайното

Apple най-после актуализира данните за разпространението на различните версии на iOS, с което за първи път дава информация до колко устройства е достигнала най-новата версия iOS 15, пусната през септември. Оказва се, че iOS 15 достига до потребителите по-бавно от предходните издания на платформата. 

На база данни от Apple към 11 януари, 72% от устройствата, представени през последните 4 години, са с най-новата версия iOS 15, 26% са с iOS 14, а 2% са с по-стари издания. 

Ако се вземат под внимание всички устройства с iOS, независимо от годината им на представяне, процентът на iOS 15 е едва 63 на сто, 30% за iOS 14 и 7% за по-ранни версии. 

iOS 15

За сравнение, към декември 2020 г., за малко по-кратък период, iOS 14 беше достигнала до цели 81% от представените в последните 4 години модели iPhone, припомня macrumors.com. 

Това вероятно се дължи на нова стратегия, която Apple беше предприела с актуализациите при iOS 15. Тази версия беше опционална за потребителите, които имаха възможност да останат на iOS 14 и въпреки това да получават ъпдейти по сигурността. Тази възможност обаче вече е премахната и Apple задължава собствениците на iPhone да обновят до iOS 15, ако искат и другите ъпдейти. Това означава, че в близките месеци може да наблюдаваме значителен ръст в дела на iOS 15.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат подобрени камери и батерии, 120 Hz дисплеи и до 1 TB памет

Apple представи днес новите си смартфони от серията iPhone 13, начело с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer