НачалоНовиниiOS 17.5 е тук и позволява сваляне на приложения за iPhone директно от уебсайтове

iOS 17.5 е тук и позволява сваляне на приложения за iPhone директно от уебсайтове

1204
Написана от  nixanbal 14 май 2024
iOS 17.5 е тук и позволява сваляне на приложения за iPhone директно от уебсайтове

Apple пусна ъпдейт за iPhone до iOS 17.5, който на първо четене е доста скромен, но всъщност въвежда нещо много важно за смартфоните на компанията. Или поне за вас, гражданите на страни от Европейския съюз. 

iOS 17.5 вече позволява на потребителите в ЕС да изтеглят на iPhone приложения директно от уебсайта на разработчика, а не само от App Store или алтернативен онлайн магазин.

Преди дни стана ясно, че въпреки тази промяна Apple ще продължи да спазва сериозни мерки за сигурност. Преди всичко достъпните за сваляне през уебсайт приложения ще трябва да са популярни такива с над 1 милион изтегляния за последната година. Освен това разработчиците им ще трябва да са членове на програмата за разработчици на Apple най-малко от 2 години, а приложенията трябва да преминат и през процес по проверка и одобрение на Apple. 

iOS 17.5 iOS 17.5

Освен по-горното iOS 17.5 въвежда също офлайн режим за Apple News+, както и кросплатформено засичане на тракери. Последното означава, че ако iPhone засече Bluetooth тракер, който се движи с вас, дори той да е свързан с Android устройство, ще получите известие.

Актуализацията до iOS 17.5 е голяма малко над 1 GB. 

Xiaomi Smart Band 8 е достъпна смарт гривна с усъвършенстван дизайн

Смарт гривните на Xiaomi традиционно са начело в своята категория на световния пазар, което се дължи на скромната им цена,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer