НачалоНовиниiOS 18 позволява оформяне на началния екран и иконите по примера на Android

iOS 18 позволява оформяне на началния екран и иконите по примера на Android

661
Написана от  nixanbal 11 юни 2024
iOS 18 позволява оформяне на началния екран и иконите по примера на Android

Разхвърляне на иконите върху началния екран, промяна на цвета им, избор на различни шорткъти от предварително зададените - тези базови за Android OS неща са част от промените, които Apple обяви, че въвежда с най-новата версия на операционната система за iPhone - iOS 18

Представянето на iOS 18 започна с възможността иконките на приложенията да бъдат нареждани в произволна конфигурация на началните екрани. Apple прави това, за да могат потребителите да виждат по-добре тапета на телефона си. Еха. 

iOS 18

Освен това в Dark Mode иконите получават нов вид с тъмен фон, който да кореспондира на тъмната тема. 

По-сериозната възможност за модификация обаче позволява да бъде избиран произволен цвят, с който да бъдат променени всички икони в iOS 18. Дори на демото това изглежда доста грозно, но предполагам, че е въпрос на лични възприятия. Ако все пак някой е очаквал тази опция - ето я. 

iOS 18

Потребителите могат да персонализират изгледа и на Control Center - падащото меню с бързи настройки. Има галерия с уиджети, които могат да бъдат добавяни, оразмерявани и пренареждани, а трети страни също ще могат да добавят свои контролни панели за приложенията си. Нещо повече - Control Center вече има различни панели, върху които могат да бъдат организирани различни уиджети. Например за контрол на мултимедията, за управление на свързаните в умния дом уреди и други. 

iOS 18

И друга възможност за персонализация в iOS 18 е да се променят шорткътите на заключения екран. По начало Apple поставя там фенерчето и камерата, но новата версия на iOS дава опция за избор на други приложения.

Кой и кога ще получи ъпдейт до iOS 18 вижте в този материал. Тук има детайли за Apple Intelligence - базираните на изкуствен интелект функции в iOS 18. 

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

Популярният бранд Redmi на Xiaomi предлага не само устройства с атрактивно съотношение цена - характеристики, но и с доста приятна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer