НачалоНовиниiPad ще доминира пазара на таблети и през 2020 г.

iPad ще доминира пазара на таблети и през 2020 г.

3865
Написана от  nixanbal 08 август 2011

apple ipad shte dominira pazara na tableti do 2020

Само с два модела на таблета iPad Apple успява да доминира пазара на тези устройства и продава повече от всичките си конкуренти взети заедно. До края на 2011 г. компанията ще държи 85% от пазара на таблетите в световен мащаб и въпреки продължаващия спад, до 2020-а няма начин Apple да бъде изместена от първото място.

Прогнозите идват от анализатора Чарли Уолф от Needham & Co., който очаква през 2015 г. iPad да продължава доминацията си с цели 72.5 на сто, а през 2020 г. делът на таблета да се понижи едва с няколко процента до 60 на сто от продажбите на тези устройства.

Предвид непрестанния поток и излизането на нови и нови таблети с Android и други операционни системи, прогнозите на Уолф са доста смели, но според него и логични поради факта, че никой от конкурентите досега не е успял да грабне сериозно вниманието на потребителите. Според анализатора в бъдеще е по-вероятно останалите таблети да крадат дял един от друг, но не и от iPad. Все пак не бива да забравяме, че освен Android до 9 години ще има още няколко алтернативи на iOS, една от които идваща от Microsoft, така че този сегмент определено няма да е скучен.

ipad2 smartcoverflow

Дали действително Apple iPad ще доминира пазара за цяло десетилетие предстои да разберем в идващите години. За момента таблетът се радва на невероятно внимание и въпреки всички достойни алтернативи, конкурентите трудно печелят от неговия дял.

Лично аз използвам активно един от първите модели след iPad – таблета Samsung Galaxy Tab и съм доволен от него. За момента не планирам смяна, но ако такава се наложи в бъдеще, iPad 3, 4 или 5 със сигурност би влязъл във възможните предложения.

А вие използвате ли таблет и за какви цели? Искате ли да притежавате iPad и защо не сте си купили досега?

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer