НачалоНовиниiPad mini и iPad 4 – първа среща и снимки на новите таблети от Apple

iPad mini и iPad 4 – първа среща и снимки на новите таблети от Apple

4989
Написана от  nixanbal 26 октомври 2012
iPad mini и iPad 4 – първа среща и снимки на новите таблети от Apple

Само преди 2-3 дни, във вторник, Apple представи пред света дълго чакания iPad mini, а също и обновена версия на “големия” си iPad с Retina дисплей. Вчера успях да се докосна до тях и да ги разгледам на живо, а също и да направя няколко снимки, които да споделя с вас. Ето и първите впечатления…

iPad mini

iPad mini е устройството, което ме впечатли много повече от 9.7-инчовия модел. Малкият iPad идва със 7.9“ дисплей, който има по-ниска резолюция, а другият по-сериозен недостатък е по-старият процесор A5, вместо A6X. От малкото време, което прекарах с таблета, не успях да усетя по-слабата мощ, но екранът определено не е толкова впечатляващ, колкото Retina дисплея на iPad 4, въпреки че е по-ярък от този на Nexus 7 например.

PA251934

Корпусът на iPad mini обаче е отличен. Изключително качествени материали и изработка, супер тънко тяло (7.2 мм) и удобен за работа в движение.Лично бих си взех подобна машина, ако ми предстои покупка на таблет, макар че перфектната картинка би била Apple да покаже версия на iPad mini с по-висока резолюция.

iPad mini ще се продава от 330 евро, като трябва да дойде и в България още следващия месец, вероятно в по-големите вериги магазини за техника.

iPad 4

iPad 4 е почти идентичен с предишния iPad 3. В ръката се усеща много по-тежък от iPad mini и нормално – теглото му е два пъти повече, а и дисплеят е значително по-голям. Тук новостите не са революционни, но все пак ценни – по-мощен чипсет А6Х, нов конектор Lightning, по-добра предна камера за HD видеоразговори и по-широка поддръжка на LTE мрежи.

PA251952

5 нови екстри на Samsung Galaxy S21 FE

Galaxy S21 FE е първият смартфон на Samsung за 2022 г., така че на него се пада честта да открие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer