НачалоНовини14 години по-късно Apple пусна калкулатор за iPad

14 години по-късно Apple пусна калкулатор за iPad

603
Написана от  STAN 10 юни 2024
14 години по-късно Apple пусна калкулатор за iPad

Приложението за пресмятане, пригодено за таблетите на Apple, ще пристигне като част от iOS 18 тази есен. То ще бъде интегрирано и в чисто новата функциoналност Math Notes, която още с изписването на знака за равенство ще дава отговор на задачата, при това с почерка на пишещия.

Всички ежедневно чакаме за нещо - някои на опашка в магазина, други - за важни мейли от клиенти, а трети, като iPad, чакат 14 години, за да получат своя първи калкулатор. Ситуацията с липсващото приложение за калкулатор в таблетите на Apple от години се е превърнала в повод за много шеги и мемета онлайн, но днес Тим Кук официално слага край на всичко това.

И ето че с идването на iOS 18, чакането за нашия 14-годишен приятел най-после ще свърши и той ще може да решава различни математически задачки бързо, лесно и дори по-интелигентно, отколкото сме очаквали.

MATH NOTES 2

Излизането на Calculator за iPad носи със себе си и чисто нова функционалност Math Notes, която ще изпозлва силата на приложението, за да решава дори най-сложните уравнения и математически въпроси под формата на ръкописни бележки. Тези бележки се съхраняват в отделна папка в приложението Notes. 

Apple Intelligence WWDC 2024

В калкулатора ще може да се използва и стилусът Apple Pencil - за да записвате, събирате, изваждате, умножавате, делите или пък да започнете търсенето на любимия на всички корен квадратен. Няколко клика по-късно 2+2 вече няма да е проблем, за когото и да е било от нас, а измерването на летежната фаза на топка за тенис при югоизточен вятър със скорост 10 метра в секунда... ще бъде фасулска работа.

MATH NOTES

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

Популярният бранд Redmi на Xiaomi предлага не само устройства с атрактивно съотношение цена - характеристики, но и с доста приятна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer