НачалоНовиниiPhone 14 и iPhone 14 Plus може да използват подобрена версия на чипсета A15 Bionic от 2021 г.

iPhone 14 и iPhone 14 Plus може да използват подобрена версия на чипсета A15 Bionic от 2021 г.

242
Написана от  dessyteneva 06 септември 2022
iPhone 14 и iPhone 14 Plus може да използват подобрена версия на чипсета A15 Bionic от 2021 г.

Днес, 7 септември, е важен ден за феновете на Apple, тъй като компанията ще представи новата серия iPhone 14. Това обаче не пречи слуховете за новите устройства да продължат до последния момент. Сега Тим Хигинс от The Wall Street Journal твърди, че базовите модели iPhone 14 и iPhone 14 Plus (или iPhone 14 Max) ще са базирани на подобрена версия на чипсета A15 Bionic.

Предишни слухове сочат, че двата по-достъпни смартфона ще са оборудвани с чипсет A15 с 5-ядрен графичен процесор за до 25% по-бърза графика. Той се използва от iPhone 13 Pro, докато при стандартния iPhone 13 графиката е 4-ядрена. Това може да е единствената промяна в чипсета на устройствата, като чипът ще запази 6-ядрения си процесор и 16-ядрен невронен процесор.

Що се отнася до iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, известният анализатор Минг-Чи Куо отдавна прогнозира, че те ще получат новия чипсет A16, който ще донесе още повече производителност и същевременно ще отбележи новата политика на компанията да направи разликите между базовите модели и флагманите в серията по-сериозни. Предполага се, че този подход ще продължи и в следващите години. Заедно с това двата топмодела ще пристигнат с нов дизайн на дисплея без ноч, 48 МР камера, по-бърза RAM и други подобрения.

Официална премиера на Samsung Galaxy S22 Ultra: Да живее S Pen!

След като тази година, сякаш повече от всеки друг път, в мрежата изтече всевъзможна информация за него, днес новият флагман…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer