НачалоНовиниiPhone 14 Pro има опция за Always On Display в черно-бял режим

iPhone 14 Pro има опция за Always On Display в черно-бял режим

828
Написана от  dessyteneva 23 септември 2022
iPhone 14 Pro има опция за Always On Display в черно-бял режим

Новите модели iPhone 14 Pro и 14 Pro Max пристигнаха с една отдавна желана от потребителите функция – Always On Display. Тя обаче реботи повече като тази на Apple Watch – дисплеят е почти идентичен със стандартния, но леко затъмнен, докато при Android устройствата функцията показва само часовник на черен екран. Оказва се обаче, че има начин да се активира черно-бял режим, пише 9to5Mac.

За да направите това, трябва да сте в режим Focus и в настройките да активирате Enable Dim Lock Screen, която всъщност съществува отдавна. Точният път е Settings – Focus (където избирате съответния режим) – Options – Enable Dim Lock Screen. Това ще ви осигури ефекта на почти пълно затъмняване в режим Always On Display при новите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, които са единствените в серията, поддържащи функцията за винаги включен дисплей.

Когато активирате настройката, заключеният дисплей ще показва единствено датата и часа с бял шрифт, както и уиджетите, ако сте настроили такива. Всички персонализирани тапети или снимки на заключения екран ще изчезнат напълно.

IMG 0018 IMG 0017

За съжаление този трик има и своите недостатъци. На първо място черно-белият Always On Display е достъпен само в режим Focus и ще трябва да сте го активирали през целия ден, за да го използвате. По-важното обаче е, че Dim Lock Screen променя заключения екран на телефона ви и докато той е буден, като размазва и затъмнява тапета и това е така, защото функцията е предвидена, за да ви помогне да не се разсейвате допълнително.

Единственият друг вариант е напълно да изключите настройката за винаги включен дисплей или да я използвате във вида, в който Apple е предвидила за нея.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer