НачалоНовиниiPhone 14 Pro ще бъде без ноч, но Face ID остава

iPhone 14 Pro ще бъде без ноч, но Face ID остава

1348
Написана от  nixanbal 06 януари 2022
iPhone 14 Pro ще бъде без ноч, но Face ID остава

2022 г. изглежда ще донесе ключова промяна в дизайна на iPhone и поне при някои от новите модели в серия 14 ще бъде премахнат ночът. Информацията вече беше споделена от няколко прецизни в прогнозите си анализатори, а днес още един източник потвърждава това, като споделя детайли какво ще се случи с Face ID. 

Face ID е системата от камери и сензори, които Apple използва в смартфоните си, за да предлага функцията 3D сканиране на лицето, служеща за по-сигурната му защита. Досега тази система беше прибрана в изрязана в дисплея част, т.нар. ноч, но през 2022 г. нещата ще се променят. 

Според по-ранна информация от Минг-Чи Куо и Марк Гърман Apple планира да премахне ноча поне при двата модела Pro в серията iPhone 14. Сега и профилът @dylandkt в Twitter също пише по въпроса. 

Последният потвърждава, че iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max няма да имат ноч, а камерата им ще бъде изрязана в дисплея, като в уточняващ туит казва, че тя ще има елипсовидна форма. Това подсказва, че още някой сензор ще бъде видим до обектива на селфи камерата. Останалите елементи на Face ID ще бъдат под екрана, като според Дилън функционалността на сканиращата лицата технология няма да бъде засегната негативно от тези промени. 

Засега всички коментари касаят само Pro моделите iPhone 14, така че изглежда по-достъпните две версии, 6.1" iPhone 14 и 6.7" iPhone 14 Max (ако това е финалното име), ще запазят досегашния дизайн с ноч. 

Премиерата на новите модели iPhone 14 се очаква традиционно през септември. 

iPhone 13 в България - къде е най-ниската цена

От днес смартфоните на Apple от серията iPhone 13 вече са налични за предварителна поръчка, с което станаха ясни и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer