НачалоНовиниiPhone 14 Pro ще има по-голяма плочка за камерата заради новия 48 МР сензор

iPhone 14 Pro ще има по-голяма плочка за камерата заради новия 48 МР сензор

1035
Написана от  nixanbal 28 март 2022
iPhone 14 Pro ще има по-голяма плочка за камерата заради новия 48 МР сензор

Вече видяхме схеми на новите модели в серията iPhone 14, като от тях стана ясно, че Pro версиите ще имат по-голяма плочка за основната си камера. Причината, оказва се, е новият 48 МР сензор, който ще замени досегашния 12 МР.

По-голямата и по-изпъкнала плочка за основната камера на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max се дължи на новия 48 МР сензор, който Apple ще използва за основната камера на смартфоните си, твърди в Twitter анализаторът Минг Чи Куо. 

Според него диагоналът на новия 48 МР сензор е по-голям с 25-35% спрямо 12 МР в iPhone 12 Pro, а височината на плочката ще бъде увеличена заради по-големия с 5-10% обектив пред него. 

Тази промяна на основния сензор в iPhone изглежда като ключов ъпгрейд за серията не само спрямо миналогодишния iPhone 13 Pro, но и в еволюцията на смартфоните на Apple като цяло. Друга важна разлика с досегашните модели ще бъде премахването на ноча.

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer