НачалоНовиниiPhone 14 ще предлага 48 МР камера, а перископна система ще видим с iPhone 15

iPhone 14 ще предлага 48 МР камера, а перископна система ще видим с iPhone 15

1034
Написана от  kris.romanov 21 декември 2021
iPhone 14 ще предлага 48 МР камера, а перископна система ще видим с iPhone 15

Apple ще направи сериозен ъпгрейд с камерата на следващия си iPhone и се очаква той да използва 48 МР основен сензор, вместо досегашния 12 МР. Перископна система за по-сериозно оптично приближение пък ще бъде добавена към смартфоните на компанията едва през 2023 г., твърди анализаторът Минг-Чи Куо

Куо и преди е споменавал въпросната 48 МР камера, която се очаква да бъде сред най-сериозните ъпгрейди при iPhone 14 догодина. Според него този сензор ще бъде запазена привилегия само за Pro версиите на модела и ще позволява да записват 8K видео. Тези клипове с висока резолюция ще могат да се гледат на задаващите се също догодина очила за смесена реалност на Apple.

Говори се още, че Apple ще даде възможност за снимки както с пълната 48 МР резолюция, така и с технология за комбиниране на 4 пиксела в 1 (12 МР) с цел по-добро качество при ниска осветеност. Подобен похват се използва при почти всички актуални модели с Android. 

Интересното е, че анализаторът прави прогнози и за iPhone 15, очакван в края на 2023 г. За него се казва, че ще е първият смартфон на Apple с перископна система за по-сериозно оптично приближение. При някои модели с Android днес подобни камери позволяват до 10-кратно приближение с минимална загуба в качеството.  

Google показа Pixel 7 и Pixel 7 Pro няколко месеца преди премиерата им

Google реши да изпревари изтичането на информация и снимки и сама повдигна предпремиерно завесата над новите си смартфони Pixel 7…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer