НачалоНовиниiPhone 14 ще предложи по-висока производителност от iPhone 13, въпреки същия чипсет

iPhone 14 ще предложи по-висока производителност от iPhone 13, въпреки същия чипсет

870
Написана от  dessyteneva 02 август 2022
iPhone 14 ще предложи по-висока производителност от iPhone 13, въпреки същия чипсет

Слуховете до момента твърдо сочат, че базовите модели в серията iPhone 14 ще използват миналогодишния чипсет Apple A15 Bionic, a A16 Bionic ще се появи само при двата модела Pro. Въпреки това стандартните версии на смартфона на Apple все пак ще предложат подобрена производителност спрямо iPhone 13, твърди ShrimpApplePro в Twitter.

Според източника това ще се дължи на нов вътрешен дизайн и нов клетъчен модем, както и на някои други промени в устройствата. Новият модем ще е по-ефективен и физически по-малък, като ще използва по-малко енергия и ще предложи по-висока производителност.

Освен това се очаква всички модели в серията iPhone 14 да получат повече оперативната памет - от 4 на 6 GB.

По-рано журналистът от Bloomberg Марк Гърман посочи, че целта на тези все по-сериозни разлики между базовите и Pro моделите iPhone не е само по-скъпите устройства да изпъкнат и да се продават по-добре. Продължаващият недостиг на чипове също може да е допринесъл за решението на компанията. Известният анализатор Минг-Чи Куо пък твърди, че това няма да е еднократен ход през тази година, а дългосрочна нова политика на Apple за повишаване продажбите на Pro моделите.

5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Тази година Samsung внесе интересна промяна в портфолиото си смарт часовници и за първи път представи Pro версия на новия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer