НачалоНовиниiPhone 15 Pro Max може да е единственият поскъпнал модел тази година, твърди TrendForce

iPhone 15 Pro Max може да е единственият поскъпнал модел тази година, твърди TrendForce

953
Написана от  nixanbal 08 септември 2023
iPhone 15 Pro Max може да е единственият поскъпнал модел тази година, твърди TrendForce

От месеци се говори, че Apple планира да повиши цените със серията iPhone 15, като според слуховете досега засегнати ще бъдат само Pro версиите, но не и стандартните iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Нова информация от TrendForce обаче гласи, че по-скъп ще бъде само един от четирите модела. 

iPhone 15 Pro Max ще бъде единственият смартфон в новата серия, който ще се продава на по-висока цена спрямо миналата година. Това означава, че iPhone 15 Pro все така ще започва от $999 (в САЩ), също както и предходния iPhone 14 Pro. 

iPhone 15 Pro Max обаче ще поскъпне със $100 и на етикета му вече ще пише $1199. 

Това звучи по-логично, защото докато за iPhone 15 Pro Max се очаква да предлага нова перископна камера с по-голям оптичен зуум (вероятно 6-кратен), то при iPhone 15 Pro такава няма да има и той би трябвало все така да предлага телефото камера за 3х оптично приближение. 

iPhone 15

Лошата новина е, че според TrendForce няма да видим удвояване на вградената памет в базовите модели iPhone 15 Pro, както се спекулираше по-рано. Те все още ще започват от 128 GB. Потвърждава се обаче слухът, че Pro моделите ще имат вече 8 GB RAM, вместо досегашните 6 GB. 

Дали всичко това ще се окаже коректна информация, ще разберем много скоро. Събитието на Apple е насрочено за 12 септември. 

източник - цък, изображение - цък

5 ключови екстри на Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G е наследник на най-популярната серия смартфони на компанията, чиито представители в последните години са били сред…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer