НачалоНовиниiPhone 15 Pro Max може да не получи очаквания ъпгрейд на основната камера

iPhone 15 Pro Max може да не получи очаквания ъпгрейд на основната камера

1489
Написана от  nixanbal 27 май 2023
iPhone 15 Pro Max може да не получи очаквания ъпгрейд на основната камера

В края на лятото Apple ще представи новите си смартфони в серията iPhone 15, за които чухме и видяхме купища детайли досега, но слуховете не спират. И понякога се променят. Прясна информация сега гласи, че iPhone 15 Pro Max всъщност няма да получи очаквания нов сензор за основната си камера и ще използва същия, като при миналогодишния iPhone 14 Pro Max. При дисплея също нямало да видим промени. 

Източникът от Twitter е лаконичен, но споделя директно някои важни детайли за очаквания iPhone 15 Pro Max. Според тях новият флагман модел на Apple ще използва следващо поколение на фирмения чипсет A17 Bionic, произведен по 3-нанометров процес - крачка нагоре от A16 Bionic, който беше 4-нм. 

Конфигурацията ще се допълва от 2 GB повече RAM, а именно 8 GB от типа LPDDR5 (iPhone 14 Pro Max беше с 6 GB LPDDR5 RAM). 

Разочароващата новина обаче касае камерата, за която се посочва, че ще бъде със сензор Sony IMX803, какъвто използваше и предишният модел. Вместо него, слухове от април от @universeice твърдяха, че Apple ще премине към нов и още по-способен Sony IMX903, чийто размер е по-голям - 1/1.14" спрямо 1/1.28". Няма новини за перископната камера, каквато очакваме от 15 Pro Max.

За дисплея се казва, че също ще остане с непроменен панел спрямо миналата година, което означава, че няма да видим по-висока пикова яркост например. 

Всичко това, разбира се, са само слухове и не можем да сме сигурни какво наистина подготвя Apple, докато устройствата не бъдат официално обявени през септември. 

РЕВЮ: Max в България - всичко за новата стрийминг платформа на Warner Bros. Discovery

На 21 май Max стартира в България. Новата стрийминг услуга на Warner Bros. Doscovery вече е тук, а ние сме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer