НачалоНовиниiPhone 15 Pro ще донесе ключова промяна в емблематичния превключвател между звук и тих режим

iPhone 15 Pro ще донесе ключова промяна в емблематичния превключвател между звук и тих режим

3568
Написана от  nixanbal 21 март 2023
iPhone 15 Pro ще донесе ключова промяна в емблематичния превключвател между звук и тих режим

iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще са първите модели на Apple, които ще донесат промяна в емблематичния превключвател между тих режим и режим на звънене. Последният е част от дизайна още на първия модел iPhone от 2007 г. и се използва от всички следващи. 

Ново изображение показва бутоните в iPhone 15 Pro, при които се виждат няколко важни промени. Първо - те вече няма да са истински бутони с физическо потъване, а ще са твърди елементи, част от титаниевата рамка на апарата. Те ще разпознават натиска и ще връщат обратна връзка, имитираща тази на стандартни копчета.

FrrETzWacAAMJ7m

Втората промяна е, че бутоните за увеличаване и намаляване на звука ще бъдат събрани в един по-голям и няма да са отделно както беше досега.

И третата новина е, че Apple ще премахне емблематичния превключвател между звук и тих режим. Поне във вида, в който го познавахме досега. При iPhone 15 Pro и Pro Max въпросният суич ще изглежда като малък бутон, който също ще използва вибрационен мотор за осигуряване на обратна връзка при натиск и няма на потъва физически. Функцията му обаче може да бъде запазена непроменена, като между режимите вероятно ще се преминава просто с натискането му. 

iPhone 15

Бяха споделени CAD изображения и на стандартните модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus, при които се вижда, че те ще запазят отделните бутони за контрол силата на звука и превключвателя в досегашния му вид. 

При тези два модела рамката ще бъде запазена алуминиева, докато при Pro версиите се очаква преход от стомана към титан.

5-те най-важни нови екстри на Samsung Galaxy S24 Ultra

След като първоначалният шум около премиерата на серията Galaxy S24 в Сан Хосе поотмина, време е да си поговорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer