НачалоНовиниiPhone 15 се продава по-слабо от iPhone 14 в Китай, показва анализ на пазара

iPhone 15 се продава по-слабо от iPhone 14 в Китай, показва анализ на пазара

334
Написана от  nixanbal 16 октомври 2023
iPhone 15 се продава по-слабо от iPhone 14 в Китай, показва анализ на пазара

Смартфоните от серията iPhone 15 се продават в Китай по-слабо спрямо предходното поколение, съобщава Bloomberg, позовавайки се на пазарен анализ за последните 17 дни. Данните не са официални от Apple, но според тях новите модели на компанията привличат интереса на 4.5% по-малко потребители спрямо iPhone 14 през първите 17 дни след пазарната си премиера. 

Спадът в продажбите в Китай се отдава най-вече на продължаващото по-слабо търсене на смартфони, както и на силната конкуренция от местните компании, като например Huawei. 

Според анализатори от Jefferies Huawei е успяла да изпревари Apple по брой продажби и тенденцията ще се запази и през 2024 г. Причината вероятно е новата серия смартфони от висок клас Huawei Mate 60, която най-после отново използва собствени чипове и има 5G модем.

Освен засилването на Huawei в родината им, китайският пазар стана по-негостоприемен за iPhone и заради скорошната забрана там представители на властта да използват смартфони на Apple на работното си място. 

По-слабото представяне в Китай обаче би могло да бъде компенсирано с по-добри резултати в родния пазар на бранда, а официално данни за това ще имаме на 2 ноември, когато Apple ще представи финансовия си отчет за лятното тримесечие. В него, макар и само с няколко дни, влизат продажбите на iPhone 15. 

 

 

iPhone 13 и iPhone 13 mini имат нова камера с по-добра стабилизация и два пъти повече памет

Заедно с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max днес Apple представи очаквано и новите iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer