НачалоНовиниiPhone 15 ще използва най-усъвършенствания сензор на Sony досега

iPhone 15 ще използва най-усъвършенствания сензор на Sony досега

1767
Написана от  nixanbal 29 ноември 2022
iPhone 15 ще използва най-усъвършенствания сензор на Sony досега

Смартфоните iPhone 14 са на пазара вече няколко месеца и потокът слухове все по-сериозно се насочва към следващото поколение. Най-новата информация идва от Nikkei и гласи, че за камерата на iPhone 15 Apple ще използва необявен все още сензор на Sony, който е най-усъвършенствания досега. 

Новият сензор на Sony Semiconductor Solutions удвоява нивата на сатурация на сигнала във всеки пиксел спрямо останалите сензори. Това според източника ще позволи на сензора да улови повече светлина и да се справи с недостатъчно или свръхекспонираните кадри. Такива по-сложни сцени са например снимката на човешко лице на фона на силна светлина. 

Sony е постигнала това с отделянето на фотодиотите и транзисторите в отделни слоеве, което е позволило използването на повече фотодиони.

Не се посочва дали тази нова камера ще бъде приложена при всички нови модели iPhone 15 или само при двата по-скъпи модела. По-вероятно е да видим втория сценарий, тъй като от тази година Apple започна да прави разликите между двете двойки смартфони още по-сериозни. Сензорът на основната камера при Pro моделите би трябвало да е отново с 48 МР резолюция, към която компанията премина със серията 14 Pro. 

Този ъпгрейд на камерата в iPhone 15 ще бъде още едно от ключовите подобрения в смартфоните догодина, за които очакваме да имат променен дизайн, да използват 3-нм чипсет A17 Bionic и да преминат към USB-C за зареждане. 

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer