НачалоНовиниiPhone 6 може да има резолюция от 1704х960 пиксела на 4.7-инчовия си дисплей

iPhone 6 може да има резолюция от 1704х960 пиксела на 4.7-инчовия си дисплей

2890
Написана от  nixanbal 14 май 2014
iPhone 6 може да има резолюция от 1704х960 пиксела на 4.7-инчовия си дисплей

Очакваме новия iPhone 6 да бъде представен в края на лятото, а различни източници вече споделят детайли от списъка със спецификации, който Apple подготвя за феновете. По-големият дисплей сякаш е гарантиран, но едва сега получаваме първата информация, засягаща резолюцията му. 

4.7-инчов диагонал и резолюция от 1704х960 пиксела - такива ще са характеристиките на дисплея в следващия смартфон на Apple, съобщават източници на 9to5mac.com, запознати с вътрешните тестове в компанията. Това би означавало гъстота на пикселите от 416 ppi, а съотношението на страните ще бъде запазено 16:9. 

Ако същата резолюция бъде приложена и за очаквания 5.5-инчов фаблет на Apple, той ще предлага малко по-ниска гъстота на точките (356 ppi), но все още класираща се за званието "Retina display", което Стив Джобс въведе преди няколко години. 

Apple iPhone 6

Източниците очакват още и нов чипсет А8 за iPhone 6, който щял да осигури по-високи скорости и щял да бъде по-щадящ към батерията, за да удължи живота й.

Новият iPhone все пак може да се появи традиционно през септември, а не през август

Междувременно се чу, че Apple може да пусне 4.7-инчовия си смартфон още през август, а фаблета - както обичайно - през септември. От Германия обаче идва информация, че служителите в Apple Store са получили забрана да излизат в отпуск през деветия месец на 2014-а. Такива рестрикции няма за август и това подсказва, че все пак Apple може да остане на традиционната схема и да покаже и двата нови смартфона през септември. 

И още за iPhone 6. В YouTube се появи видео, в което макет на iPhone 6, създаден по слухове и изтекли до момента скици, е сравнен с други устройства на Apple. Разбира се, няма гаранция, че следващият смартфон на Apple ще изглежда по този начин, така че имайте едно наум...

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer