НачалоНовиниiPhone 6 вероятно ще е първият смартфон на Apple с NFC и безжично зареждане

iPhone 6 вероятно ще е първият смартфон на Apple с NFC и безжично зареждане

4357
Написана от  nixanbal 09 юни 2014
iPhone 6 вероятно ще е първият смартфон на Apple с NFC и безжично зареждане

Apple вече приключва работата по iPhone 6 и смартфонът е на фаза тестове на бързина и работа в мрежа, пише VentureBeat. По-важната новина от източника е, че тази есен вероятно ще видим първия смартфон на Apple с вградена възможност за безжично зареждане и NFC функционалност. 

Очаква се iPhone 6 да има 4.7" дисплей с резолюция 1704х960 пиксела и 416 ppi

Възможност за лесна връзка и обмен на файлове през NFC, безжично зареждане, по-добра 4G антена и по-голям екран са част от характеристиките на необявения iPhone 6, споделя пред VentureBeat неназован източник, близък до плановете на Apple. 

Функционалността на NFC, разбира се, не се изчерпва с изпращането на файлове чрез докосване на две устройства, а акцентът може да са по-скоро мобилните разплащания. 

По-горните екстри обаче не са гарантирана част от списъка спецификации на iPhone 6, тъй като до премиерата Apple все още може да реши да се откаже от някоя от тях. Лично съм скептичен към безжичното зареждане, от което и много други компании се отказаха в името на по-тънки корпуси за устройствата си. А се говори, че новият смартфон на Тим Кук ще бъде с още по-фино тяло.

Очаква се iPhone 6 да бъде представен през септември, а през октомври може да видим и първия умен часовник на Apple. Не е изключено да бъде обявен и втори смартфон от категорията на фаблетите.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer