НачалоНовиниiPhone SE (2022) ще запази ретро дизайна, получава 5G и нов процесор

iPhone SE (2022) ще запази ретро дизайна, получава 5G и нов процесор

1495
Написана от  nixanbal 10 октомври 2021
iPhone SE (2022) ще запази ретро дизайна, получава 5G и нов процесор

За серията по-достъпни модели iPhone SE на Apple се говори постоянно, като периодично се появяват нови слухове. Сега имаме включване от японския блог Macotakara, цитиран от 9to5mac.com, който твърди, че третото поколение iPhone SE няма да въведе очакваните промени в дизайна и ще запази ретро визията, но пък ще получи ценен ъпгрейд на спецификациите. 

Според източника iPhone SE (2022) все така ще предлага 4.7" LCD дисплей с широки рамки и хоум бутон с Touch ID скенер за пръстови отпечатъци. Това означава, че очакванията за по-близък до актуалните модели iPhone 12/13 дизайн всъщност няма да бъдат оправдани.

Производителят ще заложи на по-сериозен ъпгрейд на конфигурацията, което ще включва чисто новия чипсет A15 Bionic от iPhone 13, както и прилежащия му 5G модем. За първи път Apple ще предлага толкова достъпен смартфон с 5G, след като моделът iPhone SE от 2020 г. пропусна тази екстра. 

iPhone SE

Macotakara очаква масовото производство на iPhone SE (2022) да започне през декември, а телефонът да бъде обявен през пролетта на 2022 г.

Всичко, изложено по-горе, съвпада с по-ранните прогнози на Минг-Чи Куо, който също очаква нов iPhone SE с познат дизайн и 5G в началото на следващата година. 

Припомням ви, че първият iPhone SE беше представен през 2016 г., след което през 2020 г. видяхме втората му версия. Това е единственият смартфон, който Apple пуска извън стандартната си серия.

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer