НачалоНовиниiPhone SE 4 ще предлага Action Button, Face ID и USB-C порт

iPhone SE 4 ще предлага Action Button, Face ID и USB-C порт

1971
Написана от  nixanbal 14 август 2023
iPhone SE 4 ще предлага Action Button, Face ID и USB-C порт

След няколко седмици очакваме флагман серията iPhone 15, но в по-далечно бъдеще Apple подготвя анонса и на още един модел - iPhone SE. Четвъртото издание на най-достъпния смартфон от американската компания може да се появи след година и половина, но слуховете около него започват да се заформят. Нова информация твърди, че iPhone SE 4 ще предлага подобен на iPhone 14 дизайн и някои екстри на по-скъпите модели. 

Близкият до iPhone 14 дизайн означава, че iPhone SE 4 ще бъде първият модел в серията без дебели рамки около екрана и без физически хоум бутон. Така ще отпадне скенерът за пръстови отпечатъци Touch ID, но пък ще бъде въведена технологията за сканиране на лицето Face ID, чиито сензори ще са разположени в ноч на дисплея. 

Според слуховете въпросният дисплей ще бъде OLED, което също е новост за серията SE, използвала досега LCD панели. 

По отношение на основната камера ще имаме стъпка надолу от високия клас и iPhone SE 4 все така ще използва само една камера, макар и да не се посочва дали тя ще продължи да бъде 12 МР или ще получи ъпгрейд до 48 МР. 

Апаратът обаче се очаква да предлага и някои от най-съвременните екстри за iPhone, задаващи се със серията iPhone 15. Това включва преход от Lightning към USB-C порт, а също и Action Button - специален програмируем бутон, който ще замени превклювателя между режим на звънене и тих режим и би трябвало да видим за първи път само при Pro версиите на iPhone 15. 

Под информацията от източника друг потребител на X (Twitter) сподели базирано на нея изображение (виждате го по-горе), което би могло да е някакъв ориентир за визията на iPhone SE 4. Смартфонът обаче може да не бъде обявен до 2025 г., така че много неща биха могли да се променят дотогава. 

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer