НачалоНовиниiPhone ще използва собствени 5G модеми на Apple от 2025 г.

iPhone ще използва собствени 5G модеми на Apple от 2025 г.

428
Написана от  nixanbal 07 септември 2023
iPhone ще използва собствени 5G модеми на Apple от 2025 г.

От години се говори, че Apple подготвя собствен 5G модем, с който да замени решението на Qualcomm в смартфоните си. Този момент обаче все още не е много близо и според нова информация от Минг-Чи Куо можем да очакваме промяната едва през 2025 г.

iPhone SE 4 може да е първият смартфон със собствен 5G модем на Apple

Очаква се Apple да използва собствен модем от 2025 г., пише анализаторът, описвайки това като още една заплаха за Qualcomm. Последните предстои да претърпят загуби и заради очакваното завръщане на Huawei към собствени чипсети Kirin, което изглежда започва с обявения в Китай Mate 60 Pro. 

Преди няколко месеца отново Куо сподели, че първият смартфон със собствен модем на Apple ще бъде iPhone SE 4. Премиерата на устройството се очаква през 2025 г., така че е възможно излизането му да съвпадне с лансирането на 5G модема на компанията. Това означава, че първите модели от висок клас с този чип ще бъдат смартфоните в серията iPhone 17. 

Използването на собствен модем ще намали зависимостта на Apple от Qualcomm, с които през 2017 г. имаха съдебни пререкания. Всичко беше разрешено през 2019 г. и така до днес iPhone все още използва модемите на тази компания.  

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer